Geschiedenis

Het familiebedrijf is sinds 1884 gevestigd in Wassenaar als brandstofleverancier waarbij meerdere generaties tot op heden bijgedragen hebben aan de continuïteit van het bedrijf.  Het bedrijf bestaat immers bijna 130 jaar en heeft  in haar bestaan menig onderneming en particulieren voorzien van toen brandstoffen en later stookolie. In de beginjaren was het bedrijf gevestigd in de dorpskern van wassenaar, waarin het bedrijf de eindgebruiker voorzag van vaste brandstoffen zoals steenkolen. Later is het bedrijf begonnen met de handel van vloeibare brandstoffen die we vandaag de dag in veel modernere vorm kennen.  In 1984 is de dorpskern ingeruild voor een andere locatie en is het bedrijf opgesplitst in twee onderdelen, namelijk: Rooijakkers Exploitatie B.V. en Olie- en benzinehandel Rooijakkers B.V.

Doordat onderhand de vijfde generatie zijn stappen binnen het bedrijf heeft gezet zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet. Met meer dan 100 jaar ervaring kunnen wij u daarom de garantie geven dat u ook in de toekomst van onze diensten gebruik kan maken.

Olie- en benzinehandel Rooijakkers B.V. heeft in 1985 zijn intrek genomen in een pand op industrieterrein “De Maaldrift” aan de Rijksstraatweg 44 te Wassenaar. Deze locatie leent zich al die jaren uitstekend als brandstofopslag- en distributiepunt voor brandstofproducten en aanverwante artikelen. De locatie heeft zowel een diesel High-speed-, diesel Low-speed- als Ad-Blue pomp die 24 uur beschikbaar is voor Rooijakkers pashouders. De brandstofproducten worden vanuit het depot in Pernis in bulk met eigen tankopleggers aangevoerd en vervolgens weer met kleine tankwagens naar onze klanten gedistribueerd. Het bedrijf gaat met zijn tijd mee en levert al de producten die van een oliehandelaar worden verwacht vanuit deze locatie. Voor een overzicht van producten verwijzen wij u graag naar Producten

Rooijakkers Expoloitatie B.V. werd in 1985 gevestigd aan beide kanten van de Hofcampweg in wassenaar en startte daar tankstations, met shops, autowas en wasboxen. Vandaag de dag zijn deze 2 moderne tankstations (Hofcampweg 81-83 en Hofcampweg 258) met was faciliteiten nog steeds onderdeel van het bedrijf. Bevoorrading van deze station doen wij door middel van eigen transport. Buiten de tankstations is hier ook het overkoepelende kantoor van beide bedrijven gevestigd met ernaast nog een universeel autobedrijf: Autobedrijf  Rooijakkers V.O.F.